menu

Over mij

Ik ben Nienke van den Ende, moeder van twee kinderen. Ik ben 18 jaar werkzaam geweest als specialistisch verpleegkundige en daarbij 8 jaar als lactatiekundige in het OLVG-West Ziekenhuis op de kraamafdeling en verloskamers.

In het ziekenhuis begeleidde ik moeders op de kraam- neonatologie en kinderafdeling en gaf ik voorlichting over borstvoeding aan zwangere vrouwen. Ik verzorgde scholingen voor artsen, verloskundige, verpleegkundige en studenten. Daarnaast heb ik me ingezet voor het behalen van het borstvoedingscertificaat van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF en de re-certificering hiervan. Het OLVG-West is hierdoor officieel een borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis geworden.

Sinds Juli 2018 werk ik niet meer in het ziekenhuis. Ik heb deze keus gemaakt om me volledig te kunnen richten op borstvoeding.

Voorlichtingsavonden

Eens in de zes weken geef ik een voorlichtingsavond bij Liva Verloskundig Centrum en Verloskundigen Assendelft.

Advies over borstvoeding

Het geeft me energie en voldoening om moeders, diens partners en baby’s te mogen begeleiden en adviseren rondom de borstvoeding. Als er problemen ontstaan dan kunnen we samen zoeken naar oplossingen die voor jou en je baby goed voelen.

Ik vind het fijn om ook in de thuissituatie hulp te kunnen bieden. Dit kan tijdens de zwangerschap op het gebied van voorlichting en na de geboorte door middel van een consult bij jullie thuis.

Waarom een consult

of direct een consult aanvragen

Opleiding

Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd in de kraam/verloskunde (O&G verpleegkundige*). Daarnaast heb ik de opleiding tot Lactatiekundige IBCLC** succesvol afgerond

* Obstetrisch en Gynaecologisch verpleegkundige
** IBCLC is het International Board of Certified Lactation Consultants.